Ik ga naar Amerika, heb ik een visum nodig?

Wanneer je van plan bent naar Amerika te reizen, moet je met een heleboel rekening houden. Één van die dingen is het aanvragen van een visum. Afhankelijk van het doel van je reis (een taalcursus of studie in het buitenland) moet je bepaalde documenten aanvragen om Amerika binnen te mogen. Om je goed voor te bereiden op jouw Amerikaanse avontuur kun je dit artikel over Amerikaanse visums even doornemen!


Toeristenvisum

Wanneer je korter dan 90 dagen in Amerika verblijft en een taalcursus doet van maximaal 20 lessen per week hoef je slechts een toeristenvisum aan te vragen. In principe vraag je reistoestemming aan de Verenigde Staten via het Electronic System for Travel Authorization. Dit ESTA visum is twee jaar geldig vanaf dat je officieel toestemming hebt gekregen om Amerika te bezoeken. In deze twee jaar kun je het land meerdere keren bezoeken, zolang de bezoeken niet langer zijn dan 90 dagen achter elkaar. Tijdens je reis mag je maximaal 15 uur les per week krijgen. De taalcursussen bieden echter vaak lessen aan van 45 minuten, wat betekent dat je 20 lessen per week mag volgen. Dit is vaak een standaard cursus en een prima keuze om jouw taalkennis bij te spijkeren! De kosten van dit toeristenvisum bedragen $14,- en moet worden betaald met een geldige credit card. Het aanvragen van dit visum kan via deze link


Studentenvisum

Wanneer je voor een intensievere taalcursus, een volledige studie, of voor langer dan 90 dagen naar de Verenigde Staten gaat heb je een F-Visum nodig. Dit studenten visum heb je nodig als je dus voor een langere periode in Amerika wilt verblijven en/of meer dan 18 lesuren per week gaat volgen. Om dit studentenvisum aan te kunnen vragen heb je een I-20 formulier nodig. Deze kun je bij de school waar jij een studie gaat volgen inleveren en vervolgens krijg je deze ingevuld weer terug. De kosten die hieraan verbonden zijn verschillen per onderwijsinstelling, maar vaak is het rond de $75, -. Hierna betaal je de SEVIS I-901 fee (van $200, -) zodat je in het SEVIS datasysteem komt te staan. Ten slotte maak je een afspraak bij de Amerikaanse Ambassade in Amsterdam om het visum aan te vragen, waarvoor je nog $164, - moet betalen. Aan dit studentenvisum zitten dus meer kosten verbonden dan aan het toeristenvisum, maar je zult dan ook langer in Amerika verblijven. Na het einde van de studie of intensieve taalcursus kun je nog 60 dagen in Amerika verblijven op datzelfde visum. Deze tijd kun je bijvoorbeeld gebruiken om nog rond te reizen in het land, zodat je meer ziet dan alleen de stad waar je jouw cursus gaat volgen! Het aanvragen van het studentenvisum begint hier

Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd over de benodigde visums voor tijdens jouw reis naar Amerika! Wil je nog meer weten of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op!