Ik ga naar Japan, heb ik een visum nodig?

Japan is een heel gaaf land om te ontdekken en daarom de perfecte plek wanneer je een taalcursus Japans wilt volgen! Study-Globe biedt drie taalscholen in Japan aan waar jij terecht kunt. In dit artikel lees je over de benodigde visa voor jouw verblijf in Japan! 

Geen visum 

Of je nou wel studeert of niet, wanneer je minder dan 90 dagen in Japan in verblijft heb je geen visum nodig. Wel moet je zorgen dat je paspoort geldig is wanneer je het land binnenkomt (natuurlijk) en dit tot na vertrek ook zo is. Je paspoort moet daarnaast nog minstens één lege pagina bevatten voor de stempel van de Japanse douane wanneer je het land binnenkomt. Ook kan de Japanse douane vragen om bewijs van bezit over een retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming. Wanneer je aan deze eisen voldoet en maximaal 3 maanden in Japan wilt verblijven is er geen probleem en kun je zonder visum het land binnen! 


Studentenvisum
 

Wanneer je langer dan 90 dagen in Japan wilt blijven moet je een General Visa aanvragen. Deze is over het algemeen gratis. Wanneer je een langdurige taalcursus wilt volgen kun je ervoor kiezen een General Student Visa aan te vragen. Wanneer je bent toegelaten tot een school kun je via hen een Certificate of Eligibility aanvragen, of dit zelf doen bij de Japanse ambassade in Den Haag. Wanneer je dit certificaat hebt, kun je het studentenvisum applicatieformulier invullen. Verder heb je een foto van jezelf nodig en een geldig paspoort met minstens één lege pagina. Een studie visum kun je aanvragen voor 3 maanden, 6 maanden of 1 tot 4 jaar. Wanneer je documenten zijn goedgekeurd, kun je zonder problemen voor een langere periode naar Japan vertrekken! 

 

Voor vragen kun je contact met ons opnemen, of zelf kijken op de website van de Japanse ambassade.