EU Business School: hoe is het echt?

Wil jij nou weten hoe een buitenlandse universiteit eruitziet? Onze Program Coordinator Barbara van de afdeling Studeren ging op bezoek bij EU Business School in Barcelona. In deze blog neemt ze jou mee tijdens haar educatieve avontuur.

Educatieve werktrip

De fantastische stad verkennen

"Wát is Barcelona toch een heerlijke stad! De sfeer, geluiden, mensen, drukte, verkeer, prachtige gebouwen en uiteraard het heerlijke eten en drinken."

De start van mijn educatieve werktrip

Op donderdag 9 juni mocht ik op werktrip naar de EU Business School in Barcelona. Dit soort reizen zijn écht de kers op de taart van ons mooie werk. Het is voor ons als Program Coordinators altijd heel fijn om de universiteit of school zelf bezocht te hebben, want zo kunnen we je alle ins en outs vertellen over die specifieke school. Dat werkt natuurlijk veel beter dan dat we dit via online trainingen krijgen geleerd.

 

De start van mijn werktrip: ik had het geluk dat ik al om 7 uur 's ochtends mocht vliegen. Vanuit Eindhoven Airport is het slechts 2 uur vliegen, waardoor ik nog vóór 10 uur bij het hotel was. Ik vloog naar Barcelona El Prat, dat vliegveld lag slechts 20 minuten van het hotel waar ik mocht verblijven. Het hotel lag aan de overkant van de straat van de EU Business School, de Avinguda Diagonal, wat met een lengte van 11 kilometer de langste straat van Barcelona is. Aan deze straat zijn veel belangrijke en internationale bedrijven gevestigd. Doordat ik al zo vroeg bij mijn hotel was, heb ik direct mijn koffertje achtergelaten en ben ik de stad gaan verkennen. Wát is Barcelona toch een heerlijke stad! Ik heb de hele dag gewandeld om de stad in me op te nemen: van de geluiden, het verkeer en de drukte tot de prachtige gebouwen, gezellige locals en uiteraard het heerlijke eten en drinken.

Ontvangst met partners van over de hele wereld

Uiteraard was ik hier niet alleen om de stad te verkennen, maar ook om meer te leren over onze partner EU Business School. Na de hele dag gewandeld te hebben, mocht ik me 's avonds melden op het dakterras van het hotel. Daar werden we welkom geheten door een aantal leden van de EU Business School. Leuk om de personen waar je al zo vaak contact mee hebt gehad via de mail of telefonisch, ook in het echt te zien. We hebben soms wel dagelijks contact over onze Nederlandse studenten, dus het was fijn om een gezicht te plaatsen bij onze contactpersonen.

 

Er stonden veel heerlijke Spaanse hapjes voor ons klaar op het dakterras. En met ons, bedoel ik vele agents van over de hele wereld, want ik was uiteraard niet als enige uitgenodigd. De agenten kwamen uit onder andere Brazilië, Tanzania, Kenia, Armenië, Duitsland, Turkije, Canada, Finland, Italië en Maleisië. Het is geweldig om te horen hoe wij allemaal hetzelfde werk doen en heel verschillend zijn, maar toch zoveel overeenkomsten hebben. Eigenlijk is dat precies wat ik vaak hoor van onze studenten. Wanneer ik na een aantal maanden na de start van hun studie in het buitenland vraag hoe het bevalt, reageren ze vaak dat ze zoveel nieuwe mensen van over de hele wereld hebben leren kennen. Die studenten hebben allemaal een andere achtergrond, andere manier van denken en communiceren en andere normen en waarden meegekregen vanuit hun land, geloof of cultuur. Maar dat het zó enorm leuk is en dat de nieuwe medestudenten die men heeft leren kennen niet zo heel veel anders blijken dan zijzelf. Ondanks de vele verschillen, hebben ze dus meer raakvlakken. Het is zo leuk om van elkaars cultuur en denkwijze te leren. Kortom, dit was een mooie eerste dag van mijn werktrip.  Ik ben niet al te laat gaan slapen, want ik bereidde me voor op een intensieve tweede dag.

Welkomst

Collega's over de hele wereld

"We doen allemaal hetzelfde werk, maar zijn toch ook zo verschillend in hoe we dat doen. Studenten geven aan dat het leukst te vinden aan hun buitenlandse uitwisseling: vrienden maken van over de hele wereld, van elkaar leren en elkaar inspireren."

EU Business School in Barcelona

EU Business School

  • Vestigingen: EU Business School heeft 3 verschillende vestigingen, namelijk Spanje (Barcelona), Zwitserland (Genève) en Duitsland (München).
  • Klassen: je krijgt les in kleine groepen in zowel de Europese als Amerikaanse lesmethode.
  • Taal: alle studies zijn in het Engels.
  • Multiculturele omgeving: meer dan 100 verschillende nationaliteiten op de universiteit.
  • Evenementen: er worden vaak evenementen georganiseerd voor alumni-leden, waarbij ervaren gastsprekers worden uitgenodigd.
  • Carrière: de EU Business School is de ideale doorstap naar een internationale carrière.

Rondleiding én les op EU Business School

De volgende ochtend stond ik vroeg op om te gaan ontbijten in het hotel. Daarna verzamelden we met alle partners om samen naar de EU Business School te wandelen, aan de overkant van de brede straat. Mijn eerste reactie was: wat een te gek gebouw! We startten met een rondleiding in de campus. Het is een mooi, overzichtelijk, modern en hoog gebouw in het zakencentrum van Barcelona. Omdat de EU Business School een universiteit is die is gespecialiseerd in Business, is het geen hele grote campus. Verwacht daarom ook geen grote collegezalen waar je een nummer bent. Les wordt gegeven in kleine lokalen, waar naar schatting maximaal 50 man in passen. Dat is natuurlijk superfijn als student, omdat je intensief, persoonlijk en interactief les krijgt van professoren. Dat is ook weer leuk omdat je met studenten van over de hele wereld in 1 klaslokaal zit. Zoveel nationaliteiten, zoveel denkwijzen.

 

Na de uitgebreide rondleiding hadden we de mogelijkheid om met professoren, personeel en huidige studenten te kletsen. We hebben gesproken over vele zaken, zoals de begeleiding die wordt aangeboden voor je studie, carrière, het opzetten van een eigen bedrijf, perfecte LinkedIn/cv en het vinden van accommodatie. Alles dat men aanbiedt maakt dat jij als student succesvol kan zijn en Barcelona als jouw nieuwe thuis ervaart. Je wordt dus onwijs geholpen vanuit EU Business School, wat voor een internationale student superfijn is!

 

Hierna hadden we het genoegen om een les bij te wonen die werd gegeven door Miguel Sanchez, een van de EU Business School professoren. Wat was het superleuk om hierbij te mogen zijn! Zijn les ging over het behalen van businessdoelen bij twee totaal verschillende bedrijven die zich bevinden in dezelfde branche: Singapore Airlines en Ryanair.  Deze les bestond uit heel veel goede informatie, eyeopeners en interessante interactie vanuit de internationale 'point of view' van de andere aanwezige agents. Ik heb deze les dan ook als zeer nuttig ervaren en dit zal me zeker nog lang bijblijven. Dit is ook hetgeen wat EU Business zo uniek maakt; zij nodigen vaak professionals uit om gastcolleges te geven en de studenten meer te laten leren door échte cases uit het werkveld te bespreken.

Studenten accommodatie vanuit EU Business School

Na een heerlijke lunch en wat vrije tijd, gingen we ‘s middags de accommodatie bekijken waar je als student kunt verblijven. Dit vond ik persoonlijk ook weer erg leuk om in het echt te zien. En eerlijk is eerlijk.. de kamers zelf stellen niet zoveel voor, maar als je in Barcelona woont en op de EU Business School studeert zul je écht niet veel op je kamer zijn.

 

Daarbij is de accommodatie voorzien alles wat je nodig hebt en zelfs meer. Je kunt bijvoorbeeld gezellig mee-eten in een soort van kantine, dan hoef je niet zelf te koken. Er is een Wash & Clean service, er zijn chill zones, een bibliotheek, kleine bioscoop, zelfs een zwembad met uitzicht over de hele stad én meerdere tennisbanen! Hoe luxe is dat? Ook is er uiteraard een goede verbinding met het openbaar vervoer van en naar de campus.

Accommodaties

Genoeg voorzieningen

"Er is zelfs een zwembad met uitzicht over de hele stad én meerdere tennisbanen!"

Typisch Spaans dineren

Ajo Blanco

"Het is niet gek dat, wanneer je rond 24:00 uur ’s nachts klaar bent met dineren, het restaurant nog vol zit met genietende Spanjaarden."

Heerlijk Spaans dineren

Na het bezoek aan de studenten accommodaties, hadden wij weer wat vrije tijd om bij te komen van een dag vol indrukken. 's Avonds hebben we met alle partners heerlijk gedineerd met kleine Spaanse hapjes (tapas). We konden genieten van de beroemde croquetas en jamon serrano, maar ook heerlijke knoflooksoep (restaurant tip: Ajo Blanco: Carrer de Tuset 20). Het is in de Spaanse cultuur ook helemaal niet gek dat, wanneer je rond middernacht eet, het hele restaurant nog vol zit met genietende mensen. Uiteraard hebben we hierna nog even van het avondleven van deze levendige stad genoten. De Spanjaarden zijn échte levensgenieters en wij genoten hier graag van mee.

De volgende ochtend

Maar de volgende ochtend, zaterdag alweer, moesten we om 09:30 uur in de hotel lobby klaarstaan. Dresscode: Beachwear want Barcelona ligt natuurlijk aan de kust. Ook dat wilde men ons niet ontnemen. Na een heerlijke ochtendwandeling langs deze metropool boulevard, hebben we heerlijk geluncht. Pff, ik hoor je denken: wát een verwennerij en ja, dat was het ook zeker! Na de lunch was er zelfs nog tijd voor een duik in de Middellandse zee, heerlijk.

Foto-impressie van mijn werktrip naar de EU Business School in Barcelona

Diploma-uitreiking

De Commencement Ceremony

"De officiële diploma-uitreiking van de geslaagde Bachelor, Master en MBA studenten. Ze gooiden, net als in de films, met hun academische baret!"

Bijzijn is meemaken: een echte diploma-uitreiking

In de middag stond er iets heel speciaals op het programma: De Commencement Ceremony. Iets dat je in je leven niet vaak zult meemaken. Dit is een officiële diploma-uitreiking van de geslaagde Bachelor, Master en MBA studenten. Verwarrend is wellicht de naam commencement, dat 'begin' betekent terwijl het de afsluiting van een academische carrière is. Hier ziet men dat anders; het is tenslotte het begin van de nieuwe fase in het leven van de afgestudeerde studenten!

 

Het was een unieke ervaring. Echt superleuk om dit te mogen meemaken en daarbij ook te zien hoe trots en klaar deze studenten zijn voor de 'echte' wereld. Het was ook net zoals in de films, want ook deze studenten mochten met hun academische baret gooien aan het einde van de ceremonie. Na afloop van de ceremonie heb ik nog een aantal (internationale) studenten gesproken. Iedereen was erg te spreken over EU Business School, hun werkwijze en de begeleiding.

Recap: mijn mening over de EU Business School

De EU Business School is een universiteit met 100% aandacht voor haar studenten. Een universiteit met campussen in Barcelona, maar ook in München en in Genève. Bij deze universiteit staat kwaliteit hoog in het vaandel en de student zijn/haar welzijn en succesvol zijn/worden staat op nummer één! Het is een universiteit met heel veel directe connecties in het internationale zakenleven. Zakenmensen worden vaak uitgenodigd als gastsprekers, maar daarbij mogen de studenten deze bedrijven ook vaak bezoeken. EU Business biedt kleine klassen, individuele aandacht en een interactieve hands-on mentaliteit. Een universiteit waar je binnen de campussen internationaal kunt rouleren, waar je een Foundation, Bachelor, Minor/Semester, Master of MBA studie kunt volgen én waar je met meer dan 100 nationaliteiten kunt genieten van de internationale sferen.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Ik vertel je heel graag nog meer over mijn ervaring en kennis over deze universiteit (of andere universiteiten in het buitenland). Neem contact met mij op of plan een persoonlijk gesprek in, zodat we jouw buitenlandmogelijkheden kunnen bespreken! Mijn naam is Barbara, maar ook mijn collega's kunnen je uiteraard helpen met deze studiekeuze. Hopelijk spreken we elkaar snel.

EU Business School

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

"Een geweldige universiteit met kleine klassen, individuele aandacht en een interactieve hands-on mentaliteit. Zeker een aanrader! "

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat